Graszoden

Hoogeveen en omgeving

Mollengaas laten leggen

Niet 1 molshoop, niet 2 molshopen maar wel 10 molshopen ontsieren uw tuin!

Het is onderhand een ware mollenplaag. Elke molshoop is gigantisch. Kortom; uw tuin is een ravage, u kunt geen molshoop meer zien.
“Hoe kom ik van mollen af?” vraagt u nu. Geef de hoop niet op!

 

De doeltreffendste wijze van preventief en diervriendelijk mollen bestrijden is met anti mollengaas!

Een mollen plaag in uw tuin is geen pretje. Er voor zorgen dat de mollen plaag over gaat, kan soms een hele uitdaging zijn. De oplossing voor de mollenplaag in uw tuin is mollengaas! Of u het nou gelooft of niet, ik kan u vertellen dat anti mollengaas de oplossing is die ook daadwerkelijk werkt.
Met behulp van anti mollengaas kan Momfer op geen enkele manier uw mooie en goed onderhouden tuin binnenkomen. Mollengaas plaatsen is een diervriendelijke manier om een mollen plaag te voorkomen, de mol wordt niet gedood, niet gevangen en ook niet verjaagd, maar u houdt de mol gewoon tegen om uw tuin binnen te dringen. Door het plaatsen van mollengaas blijft uw tuin dus anti mol.

 

Wat is anti mollengaas?

Anti mollengaas is een kunststof gaas met kleine mazen, zodat mollen hier niet doorheen kunnen komen. Eenmaal geplaatst, voorkomt het molshopen en zichtbare mollengangen in uw tuin. Mollen voorkomen door anti mollengaas plaatsen is een diervriendelijke manier van mollen weren.

Mollengaas kan in een reeds aangelegde tuin aangebracht worden. Is uw tuin echter aan een opknapbeurt toe of moet er nog een tuin aangelegd worden? Dan is het natuurlijk altijd verstandig om anti mollen gaas als preventief middel te gebruiken voor het voorkomen van een mollen plaag in uw tuin.

Hoe plaats je anti mollengaas?

U kunt anti mollen gaas plaatsen als omheining van uw tuin, zodat de mol van geen enkele kant uw tuin kan betreden. Anti mollen gaas moet behoorlijk diep geplaatst worden, want mollen kunnen tot wel 1 meter diep graven. Na alle moeite die u gedaan hebt bent u er vast niet van gecharmeerd wanneer u alsnog molshopen in uw tuin aantreft, omdat het anti mollen gaas niet diep genoeg is ingegraven. Ik weet haast zeker dat uw haren zich ter berge zullen rijzen.

U kunt ook anti mollen gaas horizontaal onder uw grasmat of aarde aanbrengen als een soort worteldoek. Anti mollen gaas wordt op een aantal centimeter diepte onder uw grasmat aangebracht. Voordat het anti mollengaas geplaatst kan worden moet de grond geëgaliseerd en verdicht worden. Om er voor te zorgen dat het mollengaas stevig op zijn plaats blijft liggen wordt het gaas in de grond vastgezet met speciale haken. Doordat het mollengaas wordt vastgezet kan het niet meer spontaan uit zichzelf oprollen. Mollengaas heeft maar een bepaalde breedte, doorgaans niet breed genoeg voor een hele tuin. Maar doordat het gaas met haken in de grond wordt bevestigd, kunnen er heel mooi verschillende banen anti mollengaas tegen elkaar aangelegd worden. Zorg er wel voor dat het anti mollengaas elkaar overlapt, zodat een mol niet tussen de naden door naar de oppervlakte kan graven.

Mollengaas mag ook weer niet te diep liggen, want een mol heeft maar nauwelijks een paar centimeter nodig tussen gras en gaas om hiertussen een gang te graven. Direct over het mollengaas kan een grasmat aangelegd worden, zodat uw tuin er direct groen en fris bij ligt.

Als u geen mollengaas als omheining heeft aangebracht en alleen anti mollengaas onder de graszoden hebt gelegd, kan de mol nog steeds onder uw tuin zijn gang gaan, met als enige verschil dat de mol niet meer naar de oppervlakte van uw tuin kan komen. Maar door het gangenstelsel dat onder uw tuin door de mol wordt gegraven kunnen er nog wel verzakkingen optreden.

Het is dan ook het beste om zowel mollengaas als omheining van uw tuin te plaatsen als anti mollengaas aan te brengen onder uw grasmat. Alleen op deze manier voorkomt u dat de mol alsnog uw tuin binnenloopt en spontaan gaat graven of dat er alsnog een mollen plaag onder uw tuin ontstaat. Met deze combinatie zult u geen molshopen meer in uw tuin tegenkomen. Momfer zal moeten omkeren en om uw tuin heen moeten graven.

 

Anti mollengaas voorkomt een hoop!"

Een molshoop om precies te zijn.
Als natuur- en dierenliefhebber besef ik heel goed dat het beestje zich van geen kwaad bewust is. Die heeft echt geen flauw idee wat hij boven z’n koppie aanricht. Sterker nog, ik denk dat, als de mol het zou weten, hij er rekening mee zou houden. Momfer doet gewoon zijn werk en leeft zijn leventje. Hier kan ik het diertje echt niet op afrekenen, dus een klem en mollen verdelgen of iets dergelijks is geen optie. Ik zoek dus een product dat de mol niet doodt. Of u het nu gelooft of niet, ik heb dat product gevonden!

Ontvang snel een offerte

Zelf eenvoudig en snel uitrekenen wat u kwijt bent met onze online calculator.

Meteen bestellen voor bezorging of afhalen

Bestel rechtstreeks via onze tool en ontvang zo snel mogelijk de graszoden

Voordelen van anti mollengaas

 100% Ecologisch
 Zeer effectief
 Eenmalige investering
 Gemakkelijk op maat te knippen
✽ Diervriendelijk
✽ Zeer effectief
✽ Eenmalige aanschaf
✽ Bulten en gaten vrij gazon
✽ Na aanleggen geen omkijken meer naar
✽ Sterk UV-gestabiliseerd HDPE materiaal
✽ Ook effectief tegen woelratten

Nadelen van anti mollengaas

 Prijzige investering
 Intensieve klus
 Geen handige oplossing voor reeds aangelegde tuinen

Hoogeveen en omgeving

Bent u op zoek naar een nieuw gazon van onze verse graszoden? Wij helpen u graag verder. Ook het verwijderen van uw huidige grasmat behoort tot onze werkzaamheden. Wij zijn werkzaam in de omgeving van Hoogeveen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Enkele mollenweetjes

Snelheidsduiveltjes?

Mollen kunnen een snelheid van wel 7km per uur halen. Dat is een behoorlijk tempo. Ter vergelijking; Het gemiddelde wandeltempo van een mens is ongeveer 5km per uur.

Geluid

Als hij opgewonden is, maakt de mol zachte piepgeluidjes. Tijdens een gevecht, een duidelijk hoorbaar schetterend geluid. De mol is eigenlijk alleen maar duidelijk hoorbaar door het geritsel van bladeren en dergelijke, wanneer hij op jacht is. Verder maakt een mol zelf weinig geluid.
In het hol van de mol

Mollen kunnen een flinke plaag voor uw tuin zijn door de schade die ze kunnen aanrichten bij het graven van hun gangen. Molshopen en mollengangen zijn een drama voor uw grasveld en bloemenperk. Met hun gewroet door de grond, beschadigen ze de wortels van planten en duwen stenen omhoog.

De natuurlijke woonomgeving van de mol is het bos, maar ze voelen zich prima thuis in bijvoorbeeld uw tuin, een voetbalveld of in een weiland.

Een mol krijgt gemiddeld 4 jongen per nest. Als deze volwassen zijn, zullen ze hun eigen tunneltjes gaan graven. Met 4 meter tunnel per uur, laat de mol er geen gras over groeien. U begrijpt dat u de ravage in uw tuin onder uw ogen kunt zien groeien. U kunt er weinig aan doen om te voorkomen dat familie mol in uw tuin komt bivakeren, u kunt ze alleen zo snel mogelijk weer verjagen.

De kans dat u een mol te zien krijgt, is klein omdat ze zich bijna niet bovengronds vertonen. Het probleem kan dan ook het beste onder de grond worden aangepakt. Omdat we natuurlijk allemaal de mol best een leuk diertje vinden, willen we diervriendelijk mollen bestrijden. De meest effectieve manier is door het plaatsen van anti mollengaas.

Hulp nodig?